Brabant Bouwt Feest

De Brabantse evenementensector, in dit geval vertegenwoordigd door de stichting Front of House, heeft een tweetal professionele studio-uitzendingen georganiseerd met zeer uitlopende tafelgasten (organisatoren, veiligheidsregio’s, landelijke vertegenwoordigers van Fieldlabs, stichting Open Nederland en de landelijke branchevereniging). Tal van thema’s werden in een korte tijd doorlopen. De doelgroep bestaande uit evenementenorganisatoren, -toeleveranciers, -hulpverleningsdiensten en gemeenten werd bijgepraat over wat wel mogelijk was, welke verbeteringen er doorgevoerd konden worden rondom landelijk beleid en welke ervaringen men heeft opgedaan om evenementen nog veiliger te laten plaatsvinden.

Inmiddels zijn veel van de geldende maatregelen uit 2020 en 2021 niet meer van toepassing. Dat betekend echter niet dat de sector bij de pakken neer is gaan zitten tijdens de laatste lockdown. De Brabantse handen werden ineen geslagen en er is een mooie samenwerking ontstaan tussen Front of House (het Brabantse evenementencollectief), BrabantSport, VisitBrabant en Omroep Brabant. Ook blijft de sector actief samenwerken met alle gemeenten, de hulpverleningsdiensten en de 3 veiligheidsregio’s om toekomstige uitdagingen samen te tackelen.

Ook de evenementenprofessional is niet bij de pakken neer gaan zitten. Zo ging het personeel massaal elders werken om samen de Coronapandemie het hoofd te bieden. Er werden teststraten gebouwd en medisch personeel ondersteunde de GGD met de vaccinatie en de eerste hulp op deze locaties. Veel ZZP’ers hielpen bij het afnemen van testen of gingen aan de slag in de logistieke sector om te zorgen dat Nederland zo goed als mogelijk voorzien werd van allerlei belangrijke zaken, van boodschappen tot beschermingsmiddelen, van pakketjes tot medicatie rondbrengen. En daar zijn ook wij als sector trots op! Al die professionals hebben laten zien dat zij weerbaar en veerkrachtig zijn, zo kennen wij ze ook.

Nu is het tijd voor een nieuwe fase, gelukkig maar, we mogen weer. We toonden samen veerkracht en nu is de tijd er weer om te genieten van dat mooie stukje Brabantse cultuur. Wij bouwen het feestje op, maar uiteindelijk bouw jij als bezoeker, het echte feestje!